Home PageInformatieOver Kinder Oogstfeest

Over Kinder Oogstfeest

Op zondagmiddag 23 september 2018 organiseert Kiwanisclub Tilburg voor de zevende maal het Kinder Oogstfeest. Waarom? We willen kinderen meer bewust maken van het voedsel dat zij nuttigen. Laten kennis maken met de herkomst en welke groente van het seizoen zijn. Kiwanis wil dit doel bereiken door een brug te slaan tussen stad en platteland, kinderspel en haute cuisine, burger en boer… en dat in een inspirerende multiculturele achtergrond. Het eten van lokaal voedsel is voor de meeste kinderen niet vanzelfsprekend en maar weinig kinderen kennen het lekkere eten afkomstig van boeren uit de directe omgeving.
Goed lokaal eten is niet alleen gezond, maar ook nog eens goed voor het milieu. Tijdens het Kinder Oogstfeest kunnen kinderen koken, proeven, voelen, ruiken, kijken en luisteren en maken zo spelenderwijs kennis met seizoensgroente.

Het Kinder Oogstfeest is een openbaar en gratis evenement, voor kinderen van alle leeftijden en hun ouders en wordt gehouden op het Pieter Vreedeplein in Tilburg.
Dit initiaitief van Kiwanisclub Tilburg wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners

Datum Zondag 23 september 2018
Tijd van 12.30 tot 17.00 uur
Locatie Pieter Vreedeplein, Tilburg

Leave a Reply